Više od 25 godina na tržištu

Tradicija, znanje, inovacije


Preduzeće EXPO d.o.o. osnovano je još 1990. godine i prvih godina postojanja se bavilo izdavaštvom i trgovinom. Mnogi Novosađani pamte naš EXPO OGLASNIK, prve besplatne reklamne novine u gradu. One će kasnije prerasti u MALE GRADSKE NOVINE koje štampamo u sopstvenoj štampariji, iz koje izlaze i drugi grafički proizvodi - knjige, poslovna dokumentacija i ambalaža.

 

Naše preduzeće učestvovalo je početkom 90tih i u prvom projektu stvaranja privredne baze podataka i elekronske berze ponude i tražnje - IBI - Info Bank International. Do polovine 90tih preko naše berze ponude i tražnje trgovalo se sirovinama, strateškim robama i robom široke potrošnje. Opšti uslovi poslovanja nisu išli u prilog održivosti projekta, ali su tokom realizacije stečena dragocena znanja, koja i danas koristimo u radu.

 

U periodu od 2003. do 2005. godine izvršeno je restrukturiranje preduzeća, prodata je štamparija, a pretežna delatnost postaje pružanje poslovnih i savetodavnih usluga domaćim i stranim klijentima. Kao deo međunarodnog konzorcijuma savetnika radili smo na restrukturiranju komunalne uprave u Novom Sadu i Zrenjaninu i na modernizaciji vodosnabdevanja u više gradova u Srbiji. Naši stručnjaci su predvodili konzorcijum savetnika na privlačenju strateškog partnera za modernizaciju TE-TO Novi Sad.

 

Od polovine 2016. godine uslužni portfolio smo proširili na pružanje specijalizovanih usluga preduzećima iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Poljske i Turske koja se bave međunarodnim prevozom robe.

 

Od marta 2017. godine poslovne aktivnosti realizujemo preko naših platformi u Novom Sadu (Srbija), Berlinu (SR Nemačka), Bregencu (Austrija), Filijeru (Francuska) i Vertu (Holandija).